Cara mengopek kulit udang dengan cepat
Ada beberapa cara untuk memudahkan anda mengopek kulit udang dalam kuantiti yang banyak.
Tidak memerlukan tenaga dan bau kuat yang melekat di tangan. Gunakan beberapa cara tradisional untuk mengopek kulit udang dengan cepat.
1. Campurkan sedikit garam ke dalam semangkuk air. Kemudian randam udang selama 10 minit. Kulit udang akan terbuka dengan sendirinya.
2. Perahkan limau nipis ke dalam semangkuk air. Masukkan udang. Biar selama 15 minit.
3. Rendam udang ke dalam air panas. Biarkan seketika.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)

finland says it can teach tourists to be happy cha...

cik pon bakal talak satu

nahas karak pemandu lori direman empat hari

berbuka 29 puasa soto lembu angah

raya gaya kita

anda saksikan sendiri sikap peniaga di jalan tar

mykad madani memudahkan bantuan kerajaan menyejaht...

Resepi Telur Bungkus Paling Menepati Selera Puas Hati Bila Isinya Lebih
No comments:
Post a Comment